dimecres, 2 de març del 2016

Historia de la The Ford Motor Company



The Ford Company, més coneguda simplement com a Ford, es una empresa multinacional Nord-americana fabricant d’ automòbils, camions i microbusos, amb base a Dearbon(Michigan, Estats Units). Va ser fundada el 16 de juny de 1903 per Henry Ford a Detroit (Michigan). Segons la revista Fortune, Daimler-Chrysler  i Toyota Motor van superar a Ford, situant-se  respectivament com el segon i tercer grup de fabricants d’ Automòbils Mundial amb més ingressos en 2004. Durant molts anys, Ford ha estat el número u global davant per davant de General Motors. Ford continua sent un de les 500 més grans corporacions per ingressos.
La Ford Motor Company també posseeix les marques Mercury(fins al seu tancament) i Lincoln en l’actualitat, Ford té plantes d’ acoblament  en molts països del món.      

Historia   

Ford va ser fundada el 16 de juny de 1903 amb 28.000$ aportats per onze inversors, entre els quals s’incloïa el soci que li va donar el nom a la companya, Henry Ford, que aleshores comptava amb 40 anys d’edat. En els seus primers anys, Ford produïa uns pocs cotxes per dia a la seva fabrica a l’ avinguda Mack de Detroit, Michigan. Grups de dos o tres homes treballaven amb cada automòbil utilitzant components fabricats en altres companyies poc a poc, la Ford Motor Company continuaria creixent fins a ser una de les companyies mès grans i lucratives del món desenvolupat, així com també una de les companyies mès grans dirigides per una família: la família Ford ha mantingut el control de la companyia durant  gairebé 100 anys. Ford va ser una de les empreses que va aconseguir sobreviure a la gran depressió dels anys 30.
En 1908, la companyia Ford va llençar el Model Ford T, la primera unitat va ser fabricada a la planta manufacturera de Piquette.                   Don Saltsitxa     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada